U wilt een website laten maken?

foxwebsiteOok dan kunnen wij u van dienst zijn. Hoe gaat dit in zijn werk? Allereerst bepaalt u (eventueel in een gesprek met ons) de doelstelling van uw website. Aan de hand daarvan kunt u weer bepalen welke informatie er op moet komen, hierbij geldt dat overdaad schaadt maar te weinig natuurlijk ook niet goed is. Het best kunt u ‘denken in knoppen’ anders gezegd in menu-vorm of hoofdstukken, dat maakt het vaak ook makkelijker om een overzicht te maken. Vervolgens kunt u per hoofdstuk de tekst maken en eventueel door een taalkundige laten controleren. Daarnaast kunt u voor uw zelf al een idee vormen hoe u wilt dat de site eruitziet. Welke vorm en welke kleur/ uitstraling heeft u voor ogen?

Tegenwoordig is het overigens wel in om voor een strakke vorm te kiezen zonder al te veel tierlantijntjes. Die strakke vorm van vandaag de dag heeft overigens ook een reden… U website kan worden bekeken worden op een groot scherm van een desktop, op een Ipad en zelfs op een klein telefoon scherm. Het is dus handig dat de website ‘schaalbaar’ is. In websiteland noemen ze dat ‘responsive’. Een strakke site is namelijk veel makkelijker te schalen dan een site met bijvoorbeeld heel aparte achtergronden of menu knoppen.

Na deze stappen kan de site daadwerkelijk worden gemaakt. De door u aan geleverde teksten en hoofdstukken worden dan door ons geplaatst in een raam (uw website). Tegenwoordig maken wij de site vaak zo, dat deze benaderbaar is door een CMS systeem. U kunt dan zelf later eenvoudig inloggen in uw site en met een tekst editor teksten aanpassen. Wij doen dit meestal met ‘WBCE’; Dit is een van de eenvoudigste systemen, een tekst aanpassen gaat dan net zou eenvoudig als een tekst aanpassen in bijvoorbeeld Word Op die manier kunt u bijvoorbeeld zelf eenvoudig uw openingstijden op uw site aanpassen zonder dat u daar ons bij nodig heeft. Om u een idee te geven ’n paar van de sites waarbij wij de hosting doen en het raamwerk met CMS hebben gemaakt voor de website, welke m.b.t. tekst door de klant zelf wordt onderhouden. Als voorbeeld: