Welkom, het is woensdag 20 juni 2018

FAQ (veel gestelde vragen)

H faqoe lang duurt het aanvragen van een hosting account? Na retour ontvangst van het bestelformulier is uw hosting account meestal binnen 48 uur rond.
Alleen een verhuizing duurt wat langer (afhankelijk van SIDN en of uw huidige hoster snel reageerd op het verzoek om uw 'token' nummer te mailen/sturen)
tot c.a. 5 tot 6 dagen nadat u ons het Token nummer heeft gestuurd.
Foxweb
Kan ik het hosting account meteen gebruiken? Ja, het hosting account is meteen actief. Wel dient u rekening te houden met de DNS update, d.w.z. de nieuwe informatie moet eerst nog gedeeld worden met alle nameservers die over de gehele wereld verspreid staan. Hoe lang dit duurt verschilt per provider van enkele uren tot enkele dagen. Wel kunt u meteen FTP verbinding maken mbv. het IP nummer ipv. de domein naam.
Foxweb
Hoe krijg ik mijn web site bestanden naar de server? U heeft een FTP programma nodig. Dit is een goed en gratis FTP programma: Filezilla ( u kunt beter niet IE-explorer gebruiken voor ftp).
Uw plaatst uw site in het mapje "Public HTML" (De andere mapjes laat u gewoon staan) Uw openings pagina moet de naam index.html hebben ! (of index.php) De index is de eerste pagina die bezoekers van uw site te zien krijgen.
Foxweb
Hoe gebruik ik FTP? In feite zijn de enige instellingen die u nodig heeft:
hostname, site admin user name, password.
Deze gegevens vindt u in de hosting account gegevens die u van ons ontvangt.
Verder werkt FTP als een soort 'Windows Verkenner" U verplaatst mappen en files van uw computer naar onze server.
Foxweb
Is er een limiet wat betreft het gebruik van FTP? Nee, u kunt inloggen zovaak als u wilt en wanneer u wilt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wel wordt het FTP verkeer opgeteld bij de totale hoeveelheid data-traffic van uw account
Foxweb
Kan ik vanaf elke computer inloggen met FTP? Ja, elke computer met een FTP programma en de juiste instellingen kan contact maken.
Foxweb
Wat betekent de data traffic limiet? Dit is de totale hoeveelheid in- en uitgaande data die door uw virtuele server wordt gegenereerd. Dit is dus bijv. een optelsom van alle web pagina's die worden opgevraagd, email en ftp activiteiten.
Omdat u bij ons altijd de maximaal beschikbare bandbreedte krijgt zijn wij genoodzaakt een limiet toe te passen. De meeste domains halen deze limiet echter vrijwel nooit.
Foxweb
Is mijn site onbereikbaar als ik de data traffic limiet heb overschreden? Nee, uw site blijft altijd bereikbaar, dat staat voorop. Als u eenmalig de limiet enigszins overschrijdt, is er niets aan de hand. Als de limiet ruim wordt overschreden kunnen wij u hiervoor een vergoeding berekenen, op basis van na-calculatie. Als u regelmatig de limiet overschrijdt zullen wij contact met u opnemen om iets met u af te spreken.
Foxweb
Wat betekent de schijfruimte limiet? Dit is de totale hoeveelheid schijfruimte die u op uw server tot uw beschikking heeft. Dit is dus bijv. een optelsom van alle bestanden, afbeeldingen en email die u op de server heeft opgeslagen. De maximale schijfruimte is afhankelijk van het type hosting pakket, zie de hosting pagina.
Foxweb
Hoeveel webpagina's kan ik kwijt per MB? Dit is niet zonder meer te zeggen, dat hangt af van hoeveel tekst en afbeeldingen op de pagina staan. Afbeeldingen nemen in verhouding meer schijfruimte in beslag dan tekst. Zo zal een foto van 200x300 pixels ongeveer net zoveel ruimte innemen als deze FAQ pagina. Ook hangt eea. af van hoe goed de web designer is met het zo klein mogelijk maken van alle bestanden.
Maar om toch getallen te noemen: In een heel globale schatting zal 1 MB genoeg zijn voor circa 40 pagina's A4 tekst, of 40 medium formaat foto's. In de praktijk blijkt ons pakket ruimschoots voldoende te zijn voor 99 van de 100.
Foxweb
Wat gebeurt er als ik de schijfruimte limiet heb bereikt? Het FTP programma zal dit aangeven. U kunt dan geen extra bestanden meer uploaden. U kunt uw web site inkrimpen of eventueel extra schijfruimte bijbestellen. Zie onze pakket pagina.
Foxweb
Hoe zit het met sub-domains? Sub-domains hebben de vorm http://sub.uwdomain.com/ en maken het mogelijk om direct naar een apart gedeelte van uw domain te verwijzen, of zelfs een lokatie op een andere server. U kunt deze instellen via Direct Admin. (Direct Admin bevat ook een help bestand)
Foxweb
Wat zijn de instellingen van mijn PoP E-mail?
gebruikersnaam: ik(at)mijndomein(dot)nl (vul uw gegevens in)
wachtwoord: uw wachtwoord
inkomende mail: mail.uwdomein.nl (of com..,.net,wat u heeft)
uitgaande mail: Gebruik de instelling van uw provider! mail.planet.nl??
Foxweb
Waar vind ik mijn webmail? uwdomein.nl/webmail
log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord!
Let op als u meerdere pop-email adressen heeft aangemaakt (dit doet u in Direct Admin) dan kunnen die ook gebruik maken van deze webmail. Alleen deze moeten inloggen met de volgende gebruikersnaam: emailnaam(at)mijndomein(dot)nl (Dus ook het domein toevoegen, alleen de naam volstaat dan niet)
Foxweb
Waar vind ik mijn directadmin? uw domeinnaam.nl:2222 (ga eerst naar uw domein en tik dan :2222 erachter)
 
Foxweb
Is het mogelijk om bepaalde directories af te schermen met een password? Ja, dit is mogelijk. U kunt dit instellen via Direct Admin
Foxweb
En hoe zit het met PHP en SSI? Beide kunnen, Klik hier voor de huidige PHP versie,. Voor SSI is hernoeming van de bestandsextensie niet nodig
Foxweb
Er staan al een aantal bestanden en mappen in mijn web directory, waarom is dit? Dit zijn de bestanden die noodzakelijk zijn om alles goed te laten werken. U kunt enkele bestanden zelf aanpassen, maar doet u dit alleen als u weet wat u doet. Als u hierin fouten maakt, kan het zijn dat uw website niet meer bereikbaar is, of email niet, of onjuist wordt bezorgd. Voor herstellen van dergelijke fouten rekenen wij in beginsel 5 euro kosten
Foxweb
Moet de startpagina van mijn domein een bepaalde naam hebben? Ja, In eenvoudige vorm heet uw startpagina index.htm. Ook andere extensies, zoals html, shtml, php, cgi, pl, etc worden ondersteund, evenals default.* en home.*. Hierbij geldt wel een voorkeurs-volgorde. Op het moment is dit (onder voorbehoud):
index.pl index.cgi index.txt index.php index.php4 index.php3 index.phtml index.shtml index.shtm index.html index.htm index.wml index.cfg index.cf index.jsp index.asp default.asp default.html default.htm ;-)
Foxweb
Kan ik ook mijn eigen error pagina's installeren? Ja. Standaard hebben wij onze eigen error pagina's ingesteld, maar u kunt dit gemakkelijk zelf aanpassen.
Foxweb
Maken jullie een backup van mijn web site? Ja, wij maken dagelijks een backup van alle web sites. Dit is echter bedoeld voor het opvangen van mogelijke storingen aan onze kant. U dient zelf te zorgen voor een backup van uw website.
Als u wilt dat wij een backup van uw site terugzetten adhv. onze server-backup, is dit wel mogelijk, maar zijn hieraan (eenmalige) kosten verbonden.
Foxweb
Moet ik zelf backups maken? Het is altijd verstandig om op uw eigen thuis pc een kopie van de site te hebben. Een backup op de server plaatsen heeft niet zo veel zin
Foxweb
Welke versie PHP gebruiken jullie? klik hier
Foxweb